اختصاصی

  • برندگان ونیز ۲۰۲۲ مشخص شدند، سهم پررنگ سینمای ایران در بخش های مختلف

    هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز شنبه شب با اعلام برندگان و مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. این جشنواره در ونیز ایتالیا از ۳۱ اوت تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲ برگزار شد. مستند همه زیبایی و خونریزی (All the beauty and the bloodshed) به کارگردانی لورا پویترس برنده شیر طلایی برای بهترین فیلم در هفتاد و نهمین دو...

همه در گرو خواب‎های یک کودک

نسیم کاظمی

در ابتدا با ایده‎ی فیلم شروع می‎کنم. دختر بچه‎ای در خواب، وقایع پیش رو را مشاهده کرده و سعی دارد از برخی اتفاقات جلوگیری کند. ایده بسیار جذاب است و با تغیییراتی اندک ایده‎ی چند فیلم و سریال دیگر بوده است.

 

 خواب های دنباله دار

 

شاید اندک مخاطب سینمای ایران باور کند که چنین ایده‎ای در سینمای کشورمان قرار است به فیلم تبدیل شود. همه منتظر یک فیلم پر از تخیلات، حوادث پیش‎بینی نشده و ارتباطات متافیزیکی هستند اما باید گفت که از چنین فاکتورهایی هیچ سراغی نگیرید که پیدا نمی‎کنید. خواب‎های دنباله دار مثل خیلی دیگر از فیلم‎های وطنی ایده خوب را وام گرفته و محصول نهایی به هیچ وجه جالب نیست.

سینمای کودک اساسا از جدی نگرفتن از سوی همه رنج می‎برد که قطعا مخاطب کمترین تقصیر را داراست. جای تأسف بیشتر برای این سینما ضعف فیلم یک کارگردان شناخته شده است که به هیچ قاعده‎ای پایبند نیست. چنین ایده‎ای به صورت مرسوم ما را به دنیای تخیلات و فانتزی می‎کشاند. البته هیچ ایرادی ندارد که کارگردان تمایل داشته باشد یک ایده فانتزی را طور دیگر به کار ببرد. اما اینکه هیچ قاعده‎ای وجود نداشته باشد مخاطب را از فیلم جدا می‎کند.

رؤیاهای صادقه دختربچه موقعی جدی‎تر می‎شود که خوابی در مورد تصادف معلمش دیده است. فیلم فضای ملودرام پیدا می‎کند. اما مناسبات ملودرامی وجود ندارد. دخترک مدت زمانی صرف باوراندن این واقعیت‎ها به بزرگ‎ترهای فیلم می‎کند و پس از آن است که همه بسیج می‎شوند تا با هر تمهیدی دخترک را بخوابانند تا ادامه حادثه را به صورت رویای صادقه ببیند.

فیلم وارد فضای تریلر هم می‎شود. یک لحظه حس می‎کنند با یک قاتل سریالی سر و کار دارند. البته نباید پرسید که چرا فقط یک پلیس رده بالا آمده است و به دنبال کمک نمی‎فرستند. لحن تریلر و مهیج هم خوب پرداخت شده و اساسا با سردرگمی در ساختار روبرو هستیم.

در هنگام خواباندن دختر قضیه کمیک هم می‎شود از پلیس گرفته تا بقیه حادثه را رها می‎کنند و منتظر می‎شوند تا کودک بخوابد. نه هیچ کس کار و زندگی دارد و نه اینکه فکرش را کار می‎اندازد. تلفن همراه و بی‎سیم خاموش می‎شود تا دخترک بخوابد! انگار نه انگار که شاید کسی تماس بگیرد و خبر از سلامت حال معلم مدرسه دهد. کافی بود پلیس چند نیرو را بسیج می‎کرد ساختمان را می‎گشتند تا اینکه مدام خواب‎های دخترک را دنبال کنند. در مورد بازی‎ها هم بهتر است که چیزی نگفت با وجود تلاش بازیگر نقش بیمار سندروم دان ولی در چند صحنه بازی او لو رفته و نتوانسته است باورپذیر باشد.

 
درباره نویسنده :
نام نویسنده: تحریریه آکادمی هنر

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب مرتبط

تحلیل سینما

تحلیل تجسمی

پیشنهاد کتاب

باستان شناسی سینما