اختصاصی

  • برندگان ونیز ۲۰۲۲ مشخص شدند، سهم پررنگ سینمای ایران در بخش های مختلف

    هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز شنبه شب با اعلام برندگان و مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. این جشنواره در ونیز ایتالیا از ۳۱ اوت تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲ برگزار شد. مستند همه زیبایی و خونریزی (All the beauty and the bloodshed) به کارگردانی لورا پویترس برنده شیر طلایی برای بهترین فیلم در هفتاد و نهمین دو...

گزارش اختصاصی آکادمی هنر از نکوداشت هنرمندان جشن سینمای ایران

حسام کاظمی 

 مراسم نکوداشت مهندس فیروزفر، حسین ترابی و دکتر محمد سریر در ایوان شمس شنبه 21 شهریور برگزار شد. این مراسم که قرار بود راس ساعت 9 شب آغاز شود با دقایقی تاخیر با پخش سرود ملی و قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید شروع شد.

 

پس از تلاوت قرآن، مجری برنامه حسین پاکدل بر روی سن آمد و خیر مقدم عرض کرد. سپس وله معرفی خانه سینما به شکلی نو به نمایش درآمد. در این تیزر اغلب هنرمندان خود را جزئی از خانه سنیما خواندند. پس از پخش این وله، حسین پاکدل از فرهاد توحیدی دبیر جشن سینمای ایران دعوت به عمل آورد تا سخنانی را از جانب خانه سینما عرض نماید.

 

فرهاد توحیدی با سخنانی متفاوت از ضرورت شادی و کاستن از مشکلات سخن گفت و یاد سیف الله داد را گرامی داشت. ایشان اعلام داشت در ابتدا جایزه‎ای با عنوان سیف الله داد اعطا می‎شود.

 

در ادامه مراسم تیزر برگزیدگان بخش تبلیغی سیما در سال گذشته به نمایش درآمد که بیش از هر چیز عدم هماهنگی در اجرای این بخش خودنمایی می‎کرد. برای بخش پوستر از ابراهیم حقیقی دعوت به عمل آمد و دیپلم افتخار این بخش به مهدی روشنایی برای پوستر فیلم صداها تعلق گرفت.

 

سپس بهرام دهقانی برای اعطای تندیس آنونس و تیزر به روی صحنه فراخوانده شد که در بخش تیزر دیپلم افتخار به میثم مولایی برای تیزر متفاوت فیلم دعوت ساخته ابراهیم حاتمی کیا اعطا گردید. در بخش آنونس هم دیپلم  افتخار به رضا شیروانی  برای آنونس فیلم پرسه در مه ساخته بهرام توکلی تعلق گرفت.

 

در ادامه برنامه با نمایش کلیپی که به معرفی مهندس فیروزفر پرداخته می‎شد علیرضا زرین دست فیلمبردار خوب و باسابقه کشورمان، مهندس بدیعی پسر مرحوم بدیعی از اولین سازندگان تجهیزات سینمایی و کامران ملکی عضو هیئت رئیسه خانه سینما برای اهدای تندیس یادبود سیف الله داد بر روی سن آمدند.

 

زرین دست با تشبیه فیروز فر به ناخدای کشتی سینما که با کمترین امکانات و منابع مالی، دست به کارهای بزرگی زده است اورا مردی بزرگ خواند.

 

در اواسط برنامه گروه موسیقی تلفیقی «فاصله» قطعه آرش کمانگیر را به طور زنده اجرا کرد که این آهنگ مورد استقبال قابل توجه حضار قرار گرفت. سرپرست این گروه این آهنگ را به همه آرش‎های عرصه هنر که تیرشان در عرصه انسانیت پرواز می‎شود، تقدیم کرد.

 

 

پس از این اجرا که حال و هوای سالن کوچک ایوان شمس را عوض کرد، اولین تندیس تجلیل از هنرمندان به حسین ترابی مستند ساز، فیلم ساز و فیلمنامه‎نویس سینمای ایران اعطا شد. در ابتدای این تقدیر کلیپی که ترکیبی از بخش‎هایی از فیلم‎های و صحبت‎های ایشان به استقبال این تجلیل رفتند.

 

حسین پاکدل مجری مراسم از محمود کلاری فیلمبردار بزرگ سینما دعوت کرد تا برای تقدیم جایزه به روی سن بیاید. محمود کلاری با ماندگار ماندن امشب و رویا خواندن ترابی از خاطره اولین کار مستقل خود و هم اتاقی سه ماهه با ترابی و جایگاه والای ایشان سخن راند.

 

پس از صحبت‎های کلاری مجری احمد مسجد جامعی وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی را با این جمله روی سن فراخواند: «ما آقای مسجد جامعی را برای دغدغه فرهنگی ایشان دوست داریم نه صرف کارهای مدیریتی.»

 

حسین ترابی در هنگام دریافت تندیس شایستگی جملاتی طنزآلود و کنایی به اهمیت ندادن به عرصه فرهنگ و هنر و هنرمندان آن خطاب به مسئولین دولتی بیان کرد.

 

دکتر محمد سریر سازند ه جاودانه های محمد نوری…

فرهاد فخرالدینی، استاد شجریان، امید روحانی، سیروس الوند، جواد طوسی و نظام کیایی از جمله هنرمندانی بودند که  در کلیپی برای سپاس از دکتر محمد سریر سخن گفتند، بیش از هز چیز صدای زنده یاد محمد نوری یاد آور آهنگ های سریر است که با پخش صدای ایشان فضایی خاص بر سالن حکمفرما شد.

 

فرهاد فخرالدینی از جایگاه دکتر سریر در موسیقی صحبت کرد و از همسر دکتر سریر هم تشکر کرد. سیروس الوند و نظام کیایی برای تقدیم جایزه به ایشان به روی صحنه آمدند. محمد سریر با گوشه چشمان خیس برای دریافت جایزه‎اش بر روی سن آمد و از دوستانش و محمد نوری تشکر کرد. وی تندیس خود را به همسرش تقدیم کرد.

 

سپس ایشان با همراهی محمد صادقی –از شاگردان محمد نوری- آهنگی از جاودانه‎های محمد نوری را اجرا کردند. حسن ختام این مراسم نواختن قطعه‎ای توسط دختر دکتر سریر بود که به یاد جشن هشتم خانه سینما دوباره نواخته شد.

 

نکته قابل توجه عدم حضور مدیران سینمایی وزارت ارشاد و فارابی بود که با توجهبه  اختلافات اخیر معاونت سینمایی ارشاد با نهاد صنفی خانه سینما آنقدر هم دور از ذهن نبود.

 

 

 

 

درباره نویسنده :
نام نویسنده: تحریریه آکادمی هنر

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب مرتبط

تحلیل سینما

تحلیل تجسمی

پیشنهاد کتاب

باستان شناسی سینما