اختصاصی

  • برندگان ونیز ۲۰۲۲ مشخص شدند، سهم پررنگ سینمای ایران در بخش های مختلف

    هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز شنبه شب با اعلام برندگان و مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. این جشنواره در ونیز ایتالیا از ۳۱ اوت تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲ برگزار شد. مستند همه زیبایی و خونریزی (All the beauty and the bloodshed) به کارگردانی لورا پویترس برنده شیر طلایی برای بهترین فیلم در هفتاد و نهمین دو...

نصيريان: «قلب سيمرغ» را با هدف خلق قهرمان ايراني براي نوجوانان ساختيم

 

به گزارش آکادمی هنر کارگردان فيلم انيميشن-سينمايي «قلب سيمرغ» با ابراز اميدواري از مورد توجه قرارگرفتن اين انيميشن در جشنواره فيلم فجر، گفت: دليل پرداختن به متون کهن ایرانی در این کار خلق و معرفی یک قهرمان ایرانی برای نوجوانان بود.

قلب سیمرغ 

«وحيد نصيريان» در گفت‌وگو با ستاد خبري بيست و نهمين جشنواره بين‌المللي فيلم فجر، با ابراز خرسندي از اولين نمايش «قلب سيمرغ» در بزرگ‌ترين و مهم‌ترين رويداد سينمايي کشور، گفت: نزديک به 4 سال يک گروه 90 نفره براي توليد اين انيميشن زحمت کشيده‌اند؛ به معناي ديگر سرمايه‌هاي معنوي و مادي خود را روي اين پروژه گذاشتيم تا نتيجه بگيريم. از اين رو آرزو دارم در جشنواره فيلم فجر با «قلب سيمرغ» برخورد خوبي شود و فیلم در جايگاه خودش مورد توجه قرار گيرد.

وي بر جدي گرفتن حوزه انيميشن در سينماي ايران تأکيد کرد و افزود: «قلب سيمرغ» لايق انيميشن ايراني است چراکه يک گروه عظيم ايراني تلاش کردند تا فيلم خوبي ساخته شود و جاي خود را در سينماي ايران پيدا کند. اين آرزوي قلبي من است که زحمات و تلاش چندساله تيم سازنده اين انيميشن از سوي کساني که فرصت نمايش «قلب سيمرغ» برايشان فراهم شده است، ديده شود.

نصيريان حضور اين انيميشن در بين آثار جشنواره فيلم فجر را تغيير در نگاه تهيه‌کنندگان سينماي ايران دانست و گفت: با ديده شدن اين انيميشن ديدگاه تهيه‌کنندگان نسبت به بخش انيميشن بهتر خواهد شد و اين به نفع اين حوزه است چراکه شاهد توليد آثار بيشتر و پيشرفت انيميشن در سينماي کشور خواهيم بود.

اين انيماتور درباره پرداختن به داستان‌هاي کهن ايراني در «قلب سيمرغ» اظهار کرد: براي توليد اين انيميشن از داستان‌هاي کهن استفاده کرديم تا رجعتي به کاراکترهاي کهن نيز داشته باشيم و تمام ذهنيت و دليل پرداختن به اين متون در فيلمنامه اين بود تا يک کاراکتر ايراني، قهرمان جديد نوجوانان کشورمان شود. از سوي ديگر انتخاب اين نوع داستان به سليقه شخصي خودم بر مي‌گردد و ساخت فضاي حماسي جزء روند فيلمسازي من به حساب مي آيد.

وي در ادامه به جشنواره فيلم کن اشاره کرد و افزود: مخاطبان اين جشنواره به ديدن فيلم‌هاي بلند سينمايي عادت کرده بودند، اما در چند دوره از جشنواره کن فيلم‌هاي بلند سينمايي انيميشن افتتاح کننده اين رويداد بوده‌اند و از اين رو، ما نيز مي‌توانيم مخاطب خود را به ديدن انيميشن عادت دهيم. در حال حاضر لازم است تا در انيميشن سازي کشورمان پيشرفت صورت گيرد چراکه اين به نفع سينما است و اگر انيميشن خوبي ساخته و از بار آموزشي برخوردار شود، به لحاظ فروش، موفقيتي کمتر از سينماي بدنه نخواهد داشت.

وي درباره افتتاح جشنواره‌هاي سينمايي کشور با آثار انيميشن بيان کرد: اگر اين گونه شود، اتفاق مبارکي براي حوزه انيميشن خواهد افتاد. اما براي ما مهم اين است که در صورت انتخاب «قلب سيمرغ» در جشنواره فيلم فجر، سالن و زمان خوبي را براي اولين نمايش اين فيلم که به صورت 35 آماده شده، اختصاص دهند.

نصيريان ادامه داد: اميدواريم با حضور «قلب سيمرغ» که قرار است جاده صاف کن حوزه انيميشن شود، اتفاق جديدي در سينماي ايران رخ دهد تا انيميشن هاي خوب بسازيم و در سالن‌هاي سينما اکران مناسبي را به آن‌ها اختصاص یابد و مخاطب را به ديدن انيميشن روي پرده سينما عادت دهيم.

کارگردان «قلب سيمرغ» در توضيح اين که چرا از حضور بازيگران سينما و تئاتر براي دوبله اين انيميشن بهره برده است، گفت: برخي از ويژگي ها و خصوصيات کاراکترهاي «قلب سيمرغ» در حميد فرخ‌نژاد، رضا کيانيان، الهام پاوه‌نژاد و پرويز پورحسيني که از بازيگران مطرح تئاتر هستند، وجود داشت. فرخ نژاد جزو بازيگراني بود كه كاراكتر «رخش» براساس بعضي كارهاي او شكل گرفت و براي كاراكتر «شيردال» نيز از رضا كيانيان دعوت كردم تا به جاي اين شخصيت صحبت كند، چراکه بعد از ساخته شدن کاراکتر احساس کردم او به اين شخصيت بسيار نزديك است. همچنين در مورد الهام پاوه‌نژاد نيز كاراكتر «هما» و«آفرين» را در او ديده بودم و شخصيت «سپنتا» را نيز به پرويز پورحسيني از بازيگران توانمند عرصه تئاتر سپردم.

وي درباره دليل عدم استفاده از دوبلورهاي حرفه‌اي عنوان کرد: بيان و لحن دوستانه‌اي که در هنر تئاتر وجود دارد، بسيار فوق العاده است و از آنجا که من به دنيال اين لحن و شيوه بيان بودم از بازيگران حرفه اي اين عرصه کمک گرفتم. همچنين در اين مرحله انجمن گويندگان جوان و مدير آن؛ «مهرداد رئيسي» با ما همراه بودند و کمک بسيار بزرگي به ما کردند. از اين رو بخش دوبله «قلب سيمرغ» يکي از کارهاي خوب بود که با همکاري اين دوستان نتيجه مثبتي داد.

نصيريان تصريح کرد: من به مسئله گيشه اهميت مي‌دهم، لذا حضور هر يک از اين بازيگران که مخاطبان خاص خود را بين سينما دوستان دارد، در بحث استقبال و فروش فيلم تأثيرگذار خواهد بود.

وي در پايان درباره پيش بيني خود از بازخوردهاي اين اثر در جشنواره فيلم فجر، گفت: با اميد توجه به انيميشن در سينماي ايران، 4 سال براي «قلب سيمرغ» وقت گذاشتيم و اميدوارم که اين اتفاق براي اين انيميشن بيفتد و سيمرغ کسب کند؛ چراکه به اکران آن کمک خواهد کرد. اما واقعيت اين است که به سيمرغ فکر نمي‌کنم بلکه آرزو دارم اين انيميشن ديده شود ومورد توجه قرارگيرد.

برخي از عوامل اين انيميشن عبارتند از:

فيلمنامه‌نويسان: مهدي ابوهاشم، محمدرضا نوروزي و وحيد نصيريان، کارگردان: وحيد نصيريان، مدير فني: امير سحرخيز، مدير نورپردازي و رندر: امير سلامتي، مدير سيموليت و پارتيکل: محمد ميروهابي، صداگذاري: محمود موسوي‌نژاد، موسيقي: پيام آزادي، تدوين، لي آت و استوري بورد: وحيد نصيريان، انيماتورها: مشهود وليان، نيما دهخوارقاني، محمد ميروهابي، بابک و بهنام تهراني، مدير توليد: کيارش زندي، کامپوزيت: محمدرضارستمي، علي سياح، اميرسحرخيز، طناز پريشان زاده. تهيه کننده: مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي و وحيد نصيريان.

 

 

 

درباره نویسنده :
نام نویسنده: تحریریه آکادمی هنر

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب مرتبط

تحلیل سینما

تحلیل تجسمی

پیشنهاد کتاب

باستان شناسی سینما